Inspirerende Locaties | Kasteel Duivenvoorde

printversie

Kasteel Duivenvoorde

Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK  Voorschoten Nederland

Graag ontvang ik meer informatie over Kasteel Duivenvoorde:

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht Man Vrouw
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Laat onderstaand veld leeg als u deze ziet staan en onderzoek waarom uw browser geen CSS ondersteund.
Opmerkingen
Graag ontvang ik ook meer informatie over inspirerende locaties d.m.v. de wekelijkse nieuwsbrief: de LocatieFlash.

required Verplicht invullen

> Stuur door naar collega

Boardrooms, Buitenlocaties, Pak- en herenhuizen, Kastelen

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is een uniek ensemble van kasteel, park en landgoed en ademt een oase van rust uit in de drukke Randstad.

Gelegen op de grens van Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam leidt een lange oprijlaan u door het 19de-eeuwse Engelse landschapspark op het ruim 250 hectare grote landgoed. Het kasteel is omgeven door een majestueuze vijver en geeft uitzicht over weidse landerijen. De natuur geeft het kasteel in ieder seizoen een ander prachtig en betoverend aanzien.

 

Geschiedenis

Duivenvoorde is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar 1226, waar ‘Duvenvoirt’ al in een akte wordt genoemd. Door de eeuwen heen is Duivenvoorde verbouwd van een robuuste verdedigingstoren tot een behaaglijk landhuis. De historische interieurs ademen nog steeds een bewoonde en authentieke sfeer.

 

Tijdens het museumseizoen (april t/m oktober) zijn 14 vertrekken voor het publiek opengesteld, 4 vertrekken zijn voor zakelijke bijeenkomsten het gehele jaar geopend. Het kasteel is door de historische ambiance en de prachtige ligging een uitstekende keuze voor uw exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

 

Van zakelijke meetings tot bruisende events
Wilt u uw bijeenkomst een bijzonder karakter geven? Duivenvoorde is niet alleen een kasteelmuseum, maar juist ook een magnifieke entourage voor de meest uiteenlopende exclusieve zakelijke bijeenkomsten! De stijlvolle vertrekken, de landelijke rust en de lommerrijke omgeving vormen het fraaie decor voor uw bijeenkomst, congres of event. De karakteristieke vertrekken inspireren direct!

 

Zalen

Het Voorhuis dient als ontvangstruimte en is nog vrijwel geheel in de 17de-eeuwse staat. De twee andere vertrekken op de begane grond van het kasteel worden gebruikt voor bijeenkomsten en vormen een prachtige ambiance voor vergaderingen en congressen, intieme lunches en diners, lezingen en concerten of voor feestelijke recepties en bruisende events.

 

Het grootste vertrek is de monumentale en stijlvolle Marotzaal met de levensgrote portretten van de familie Van Wassenaer, vijf eeuwen lang trotse eigenaren van Duivenvoorde. Het is een ruime zaal met veel daglicht die uw bijeenkomst met zekerheid een bijzondere uitstraling zal geven.
De naastgelegen grote Eetkamer leent zich bij uitstek voor een meer intieme bijeenkomst. De Bestuurskamer op de 1e etage geeft het besloten en kleinschalige kasteelkarakter weer en is de perfecte ambiance voor een kort overleg. De vertrekken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te boeken en in zijn geheel kan u maar liefst tot 200 gasten in stijl ontvangen.

 

Culinaire mogelijkheden
Kasteel Duivenvoorde heeft er bewust voor gekozen om voor de complete culinaire invulling, stijlvolle aankleding en de personele bediening van grote bijeenkomsten, diners en events (vergaderingen verzorgen wij geheel zelf) een intensieve samenwerking aan te gaan met drie kwalitatief hoogwaardige en top cateraars in Nederland. Ieder met zijn eigen creativiteit & specialiteit en aan de hand van uw specifieke wensen en behoefte adviseren zij graag in het samenstellen van een perfecte culinaire invulling.

 

Onze exclusieve cateringpartners zijn:
- House of Lords,
- Museumcatering,
- Martiniar Party Services

 

Contact 

Wilt u meer weten over een bijeenkomst op Kasteel Duivenvoorde, dan zal de Kasteelbeheerder in een persoonlijk gesprek graag de mogelijkheden met u doornemen.

Naam ruimte m2 aantal pers.
vergadering presentatie diner
Eetkamer 50 12 25 25
Marotzaal 110 35 100 90
Voorhuis met terras 150 n.v.t. n.v.t. n.v.t.
Bestuurskamer 30 6 n.v.t. n.v.t.

Kaart

foto's van deze locatie

Kasteel Duivenvoorde
Duivenvoorde ganzen
Entree terras
Voorhuis
Marotzaal licht
Marotzaal diner
8- gangen lunch
Kasteel afstand
Kasteel Duivenvoorde - welkom foodtruck
Op de brug
Marotzaal receptieopstelling
Eetkamer buffetopstelling
Marotzaal detail
Kasteel Duivenvoorde
Bestuurskamer
  • Ligging: In het bos, Landelijk gelegen
  • Aantal personen: 2 - 200
  • Aantal ruimtes: 4
  • Overnachten: nee
  • Facilitaire voorzieningen: Draadloos internet, Flip-over, Scherm en beamer
  • Eigen parkeergelegenheid: ja
  • Aantal parkeerplaatsen: 100
  • Exclusief te huren: ja