• lightbulb
    Je hebt nog geen favorieten in je lijst toegevoegd.

Achter elk geslaagd event staat een bevlogen team

Tijdens ieder evenement moet alles tot in de puntjes geregeld zijn

Event Company biedt die zekerheid. Hun mensen zetten net dat stapje extra om iedereen een geweldige dag te bezorgen. De passie voor het vak en de flexibiliteit van het team zorgt ervoor dat events onvergetelijke momenten worden. Gasten genieten voor de volle 100 procent. Dat is het verschil wat Event Company maakt.

Een grote drang naar vernieuwing waarbij gastvrijheid voorop staat. Een korte omschrijving van Event Company, het bedrijf achter de populaire evenementenlocaties Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn, Landgoed te Werve in Rijswijk en buitenlocatie Te Werve Buiten. Intieme locaties die tot de verbeelding spreken en waar alles mogelijk is.

Bekijk alle locaties van Event Company

De start van een imperium 

Het is 1997. Twee vrienden – werkend in de ICT en bij een oliemaatschappij – denken met weemoed terug aan hun eerste liefde: de horeca. Ze besluiten het roer om te gooien. Stephan van den Akker en Mirco Cuppens staan daarmee aan het start van een bedrijf wat later met succes drie evenementenlocaties zal omhelzen.  

Verschillende locaties passeren de revue. De gemeenschappelijke deler: historische panden die van multinationals zijn geweest. Stephan: “We worden aangetrokken door zulke monumentale panden. De uitstraling en grandeur ervan vind je nergens anders. Alleen op die locaties kunnen we bieden wat wij belangrijk vinden: kwaliteit, sfeer en gastvrijheid.” 

Modern met klassieke elementen  

In 1999 kocht het duo hun tweede locatie, Landgoed Te Werve, wat samen met Kasteel de Hooge Vuursche onder de naam Event Company zou gaan vallen. “Ik vind het altijd geweldig om zo’n nieuwe locatie helemaal in onze stijl te restaureren en in te richten,” vertelt Mirco. “Modern, maar met de klassieke elementen die bij de locatie passen. De voldoening die je dan voelt als je vervolgens merkt dat mensen hier graag komen; daar doen we het voor.”  

Vanaf 2016 is ook de grote buitenlocatie Te Werve Buiten geopend. “Het Landgoed is maar liefst 26 hectare. Zoveel natuur midden in de Randstad, dat wilden we beter gaan benutten. Dat moest natuurlijk niet ten koste gaan van de events die in het landhuis werden georganiseerd. Daarom is Te Werve Buiten de tegenhanger van het statige landhuis geworden: informeel en industrieel met een enorme flextent voor het ultieme festivalgevoel. En natuurlijk midden in de natuur!” Het nieuwe concept blijkt een succes.

Toekomst 

Stephan en Mirco zijn de horeca weer ingegaan omdat het zo’n gezellige branche is waarin je continue bezig bent met het blij maken van je gasten. “Het is natuurlijk hard werken, maar je krijgt er veel waardering voor terug,” vertelt Stephan. Het is tijd om naar de toekomst te kijken. Hij vervolgt: “Op onze locaties kom je voor kleinschalige meetings en bijeenkomsten tot maximaal driehonderd personen. Dat past bij ons, we zullen waarschijnlijk nooit een mega locatie kopen. Waar we wel naar kijken, is wat we met het 19 hectare landgoed rond Kasteel de Hooge Vuursche kunnen doen. We lopen er tegenaan dat we te weinig hotelkamers hebben. Dus spelen we met het idee om bijvoorbeeld iets met Tiny Houses te gaan doen. Dat idee zit nog in de oriëntatiefase, dus blijf ons vooral in de gaten houden!”